Amsterdam

TCS Noodfonds Corona

Het zijn zware tijden voor ons allen. De taxibranche lijkt volledig tot stilstand gekomen en het is onzeker hoe lang deze situatie zal voortduren. Als we kijken naar de ontwikkeling in andere landen, met name China, hebben we echter goede hoop dat ook hier het normale leven binnen twee tot drie maanden weer langzaam op gang zal komen. Voor velen is dit echter te lang. De ondersteuningsmaatregelen vanuit de overheid zullen ook niet voor iedereen toereikend zijn. Ook wij zullen alle zeilen bij moeten zetten om te zorgen dat de bij ons aangesloten chauffeurs straks hun werkzaamheden kunnen voorzetten; als TCS, als SchipholTaxi of als Cabbie.

Hoe kunnen wij als organisatie helpen om lasten voor onze chauffeurs zoveel mogelijk te verlichten? Hoe overleven wij zelf als organisatie? Hoe zorgen we er voor dat we na deze crisis samen met onze chauffeurs kunnen bouwen aan groei? Vragen die ons dagelijks bezighouden.

Als antwoord hebben wij het TCS Noodfonds Corona opgericht. In dit Noodfonds stellen we een waarde van een half miljoen euro (500.000 Euro) beschikbaar om onze chauffeurs te helpen de aankomende maanden. Het fonds zal gebruikt worden om de lasten voor onze chauffeurs te verlichten.

Het Noodfonds zorgt er voor dat:

  • Aansluitkosten voor enkele maanden opgeschort kunnen worden
  • Verloven (SchipholTaxi) kosteloos toegekend kunnen worden
  • Opzegtermijnen kunnen worden verkort
  • Betaaltermijnen verlengd kunnen worden

We hopen dat het voldoende zal zijn om onze chauffeurs door deze ellendige periode heen te helpen. Naast dit noodfonds blijven we ons natuurlijk ook inzetten richting lokale en landelijke politiek, samen met onze partners.

Om in aanmerking te komen voor dit Noodfonds dien je je aan te melden via onderstaande formulier (klik hier als je het formulier niet ziet). Dit geldt tevens voor tegemoetkomingen die al verleend zijn en nog worden verleend, zoals kosteloze verloven, vervallen aansluitkosten en ingetrokken opzegtermijnen.